WOOWWW UNIK…!! Inilah Pengertian Hari dalam Bahasa Jawa Anda WAJIB TAHU

0
81 views



JARENE WONG JOWO DINO IKU ONO PITU

Dino iku ono 7 (pitu): Maksudte PITU ugo bisa kanggo PITUTUR, PITUDUH, PITULUNGAN, PITUNGKAS, monggo dolor” sareng” disimak nggih?
1. SENEN: tegese ojo boSEN marang uNEN² (unen²ne Wong Jowo kuwi paribasane nasehat apik)
2. SELOSO: SELakno NGAMAL MARANG SOPO² (wong ngamal iku ora pilih², ora pandang wonge sopo)
3. REBO: KEREPO SINAU BEN ORA BODHO (mumpung isih urip ditlateni anggone luru ilmu, mergo ngaji iku penting, ojo sing penting ngaji)
4. KEMIS: LUWIH BECIK MINGKEM TINIMBANG LAMIS (ojo podho ngumbar omongan kelawan wong liyo. Luwih² ngrasani tonggo)
5 JUMAT: JUMBUHNO LELAKON KARO KEKAREPAN / NIAT (yen nduwe niat/cita² kudu usaha ikhtiar dungo supoyo kekarepanne biso kaleksanan)
6. SABTU: INSAP -PO MARANG BARANG SENG WES KEWETU (sak bejo bejane wong ngedan, isih luwih bejo wong kang eling kelawan waspodho,taubat)
7. MINGGU: MINGGIRNO BARANG SENG OLO, LAKONONO BARANG SENG RAHAYU (sing apik ayo podho dilakoni)
Artikel by:
Status FB Ahmad Husein
29 Januari 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here